Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Člověk potkal člověka aneb konference o psychologické pomoci v budově krajského úřadu

Filip Trdla

  • 07. 11. 2017 00:00
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Již 15. ročník tzv. Libereckých psychologických dnů pod názvem „Když člověk potká člověka“ dnes v multimediálním sále budovy Krajského úřadu Libereckého kraje zahájil náměstek pro zdravotnictví Přemysl Sobotka. Konference trvající dva dny je zaměřena především na mezilidské vztahy, vzájemnou pomoc, pochopení a solidaritu. Návštěvníci se seznámí s problematikou hospicové péče, života bez domova, historie porodnictví či využití zvířete jako prvku pomoci.

„Vzájemná spolupráce mezi lidmi je nesmírně důležitá. Buďme trpěliví při setkání s druhými,“ těmito slovy zahájil konferenci MUDr. Přemysl Sobotka, náměstek hejtmana Libereckého kraje pro rezort zdravotnictví, který nad akcí převzal pomyslný patronát.

Konferenci pořádá na celostátní úrovni Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola v Liberci a pedagogická sekce České asociace sester. „Letošní ročník je tak trochu „jubilejní“. Koná se již popatnácté a zároveň probíhá přesně 205 let od vzniku budovy naší školy a 65 let od vzniku zdravotnického vzdělávání v objektu,“ sdělila Mgr. Jana Urbanová, ředitelka školy.

Program konference je zaměřen především na vztahy mezi lidmi, a to nejen v oblasti zdravotnictví, ale zejména v každodenní interakci jedinců, tedy v oblasti sociální, společenské. Návštěvníci se mohou aktivně podílet na průběhu přednášek, neboť přednášející z řad odborníků zapojují účastníky do živé debaty, ve které má každý jedinec možnost vyjádřit se k dané problematice a projevit svůj názor.

Součástí akce je i prezentace prací na zadaná témata v rámci tzv. Psychologické olympiády. Ta spočívá v tom, že jedinec nebo skupina představí ostatním svůj projekt ke konkrétnímu problému a soutěží s konkurencí o nejlepší obhajobu svých názorů.

Po oba dva dny je registrace účastníků od 8.15 hod. Zahájení konference je v 9.00 hod. Registrační poplatek pro členy ČAS a studenty činí 100 Kč a 400 Kč pro ostatní.

Filip Trdla 
odborný zaměstnanec vztahů k veřejnosti
Liberecký kraj

 

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky